(4)

Matin ja Tepon matkassa - Kaiken takana on...

audioboek


Tee mielenkiintoinen matka Matin ja Tepon maailmaan. Matkallasi pÀÀset kulkemaan halki vuosikymmenien vuodesta 1965 vuoteen 2024 platinaveljesten hovisanoittajan, Veepee Lehdon, muistojen kautta.

Kuulet ikivihreitten hittisĂ€velmien, kuten ”Et voi tulla rajan taa”, ”NĂ€itĂ€ polkuja tallaan”, ”MĂ€ joka pĂ€ivĂ€ töitĂ€ teen” ja ”Vauhti kiihtyy” syntyvaiheista. Havahdut myös siihen, miten kussakin ajassa liikkuvat puheenaiheet ja sosiaaliset tilaukset vaikuttivat hyvinkin monen laulun tarinaan.

”Matin ja Tepon matkassa - kaiken takana on...” muistelmateos heittÀÀ lukuhetkesi alkuun arvoituksen. Tuleeko siihen vastaus viimeistÀÀn kirjan lopussa - sen voit vain itse todeta.

Matti ja Teppo eivÀt ole tÀhÀn mennessÀ halunneet julkaista muistelmakirjaa. He ovat kuitenkin antaneet luvan hovisanoittajalleen muistella Matti ja Teppo-yhteistyövuosia omaan tapaansa siitÀkin huolimatta, ettÀ Veepee saattaa muistaa asiat eri tavalla kuin tarinan pÀÀhenkilöt. Kaiken Matin ja Tepon suosion takana on monta asiaa - ehkÀ nyt selviÀÀ ainakin osa niistÀ.

Laulaja-lauluntekijĂ€ Veepee Lehdon ura esiintyjĂ€nĂ€ on kestĂ€nyt jo melkein 60 vuotta, jona aikana hĂ€n on levyttĂ€nyt myös yhdeksĂ€n omaa albumiaan. HĂ€net tunnetaan myös lukuisista sanoituksistaan, muun muassa Suomen euroviisuvoittajalauluista ”ElĂ€köön elĂ€mĂ€â€ ja ”Sata salamaa”.

Nimi Veepee Lehto muodossa V-P. Lehto on kuitenkin hĂ€nen tĂ€rkein tuntomerkkinsĂ€. TĂ€llĂ€ nimellĂ€ hĂ€nelle on annettu arvonimi ”Matin ja Tepon hovisanoittaja” - mies, jonka tekstejĂ€ on analysoitu mediassa sekĂ€ hyvĂ€ssĂ€ ettĂ€ pahassa kautta vuosikymmenien.


Verteller: Martti Ranin
Duurtijd: