(0)

Mer Excel helt enkelt

e-book


Om du tycker att Excel Ă€r trĂ„kigt har du nog aldrig sett nĂ„gon av David StavegĂ„rds hundratals filmer. Energiska klipp dĂ€r han, ofta iklĂ€dd fluga och basker, pĂ„ nĂ„gra fĂ„ minuter sprider smarta tips om Excel. Ett arbete som har lett till att Microsoft för tredje Ă„ret i rad gett honom titeln Most Valuable Professional (MVP) – deras motsvarighet till hedersdoktor.

David StavegÄrd har sedan 2015 hjÀlpt företag att fÄ ordning pÄ sina Excelfiler. Ibland gör han det genom förelÀsningar dÀr han visar hur det gÄr att tÀnka pÄ ett smartare sÀtt. Andra gÄnger fÄr han ett telefonsamtal som krÀver att han kastar pÄ sig superhjÀltemanteln.

"Det hÀnder mest hela tiden", sÀger David StavegÄrd. "En gÄng hade den som ansvarade för 34 korskopplade Exceldokument sparat dem pÄ sin dator, och inte servern. Sedan gick han i pension, flyttade till Spanien och gick inte att fÄ tag pÄ. Inom nÄgra dagar skulle en tung publikation gÄ till tryck, och ingen kunde fÄ fram siffrorna att fylla den med. DÄ gÀllde det att hÄlla sig lugn."

Boken han nu har skrivit Àr den tredje i ordningen och heter Mer Excel helt enkelt.

"NÀr jag började skriva pÄ min allra första bok om Excel bestÀmde jag att det inte skulle bli en torr instruktion om hur du gör fonten fet eller summerar tal", sÀger David. "Nu Àr vi framme vid den hÀr boken, dÀr jag gÄr nÄgra steg lÀngre in i de dimhöljda Excelbergen. Det Àr ingen bibel, utan snarare lite kunskapsblixtar hÀr och dÀr som vill fÄ dig att vÄga prova nya funktioner och se pÄ Excel i ett nytt ljus."

I boken hittar du bÄde nya, moderna sÀtt att lösa tidlösa problem, men ocksÄ lÀrdomar David fÄtt under alla Är han hjÀlpt sina kunder med brÄkiga Excelark.

InnehÄllsförteckning

De dimhöljda Excelbergen

Alla dessa elÀndiga dubbletter

Snabbanalys. SÄ. FruktansvÀrt. Snabb!

Styr diagrammens magi

LÀr kÀnna din data

Autokalkyleringens djupa avgrund

Tabeller och slicers – sĂ„ niiiiice

Dynamiska matriser och spillfunktioner

Namnhanteraren

Lambda

SĂ„lde de mer i norr?

Utskrifter

Minidiagrammens underbara och okÀnda vÀrld

Stapeldiagram, linjediagram eller bÄde och?

Kan jag fĂ„ ut sjĂ€lva formeln ur en cell och inte resultatet – och nĂ€r i all sin dar kan jag behöva det?

Arbetsboken som kraschar

Power Query

Fel i ROI:en

Dashboards

Tabeller. Tabeller. TABELLER!

Dödade xletaupp religionskriget?

Rekommenderade pivottabeller

LĂ€gga till egna ordlistor i Excel

JĂ€mför tvĂ„ listor – blixtsnabbt

RĂ€kna procent

Summera siffror frĂ„n flera flikar – ett magiskt tips

Största och minsta postnumret för varje ort

Datumkrascher

NÀr Excel rÀknar lite fel

Ordlista

SÄ vad hÀnder nu?

Om författaren

David StavegÄrd Àr kanske den enda personen i Sverige som hÄller inspirationsförelÀsningar i Excel. Han menar att programmet Àr orÀttvist behandlat. DÀrför Àr det hans jobb att förelÀsa, utbilda och hjÀlpa företag att förstÄ hur de kan skapa bÄde snyggare och roligare Exceldokument. David har flera gÄnger tilldelats motsvarande hedersdoktor-titeln Most Valuable Professional (MVP) av Microsoft.

Recensioner

”Jag ser mig som en excelanvĂ€ndare pĂ„ rĂ€tt hygglig nivĂ„. Men varje gĂ„ng jag kommer i kontakt med Davids tips och trix sĂ„ dyker det upp nĂ„got nytt som jag inte hade en aning om. Det fĂ„r mig att inse att jag har mycket kvar att lĂ€ra, och den hĂ€r boken Ă€r ett lĂ€ttillgĂ€ngligt sĂ€tt för att bli bĂ€ttre pĂ„ Excel helt enkelt.”

- Peter Garvin

--

Boken ingÄr i förlagets serie kunskap pÄ nolltid och vÀnder sig till dig som vill veta mer om Excel och hur du kan jobba smartare i programmet.