(403)

Mikael Karvajalka

audioboek en e-book


RehevÀn humoristinen veijariromaani 1500-luvun Suomesta ja Euroopasta.

Sukkela pappiskokelas Mikael Karvajalka ja hÀnen toverinsa, tavattomin ruumiinvoimin varustettu tykinvalaja Antti kokevat huikeita seikkailuja tanskalaisten miettÀmÀssÀ 1520-luvun Suomessa ja sekasortoisessa Euroopassa.

Toverukset viettÀvÀt milloin huolettomia, milloin huolentÀyteisiÀ pÀiviÀ muun muassa Turussa, Tukholmassa, Pariisissa ja LyypekissÀ. Romaanissa kohdataan myös muita lumoavia ja lennokkaita naishahmoja, kuten kevytmielinen Agnes, aikansa Mata Hari, ja Mikael Karvajalan saksalaissyntyinen vaimo, lempeÀ ja velhomainen, viisas ja tunneherkkÀ Barbara, joka herÀttÀÀ saksalaisessa pikkukaupungissa ihmetystÀ ja kauhuakin. NiinpÀ Barbara julistetaan noidaksi.

Mikael Karvajalka on huumorin, ehtymÀttömÀn mielikuvituksen ja herkullisen detaljikuvauksen sÀvyttÀmÀ suuren tyylin historiallinen romaani, jossa Waltari esittÀÀ kirpeitÀ totuuksia ihmisistÀ ja elÀmÀstÀ.

Mika Waltari (1908–1979) oli poikkeuksellisen monipuolinen kirjailija. HĂ€nen tuotantonsa kĂ€sittÀÀ romaanien lisĂ€ksi mm. runoja, nĂ€ytelmiĂ€, satuja, elokuvakĂ€sikirjoituksia sekĂ€ sarjakuvariimejĂ€.


Verteller: Veikko Honkanen
Duurtijd: