(0)

Minnen av framtiden

e-book


”Det Ă€r inte omöjligt att 'Minnen av framtiden' Ă€r hans mĂ€sterverk. Hittills. Det Ă€r faktiskt sĂ„ pass ovanligt med en roman som vĂ„gar ta stora grepp i den svenska normalprosans lite grĂ„aktigt Ă€ngsliga atmosfĂ€r att bara anslaget Ă€r vĂ€rt all respekt. Sedan Ă€r faktiskt genomförandet ocksĂ„ konsekvent. Och konsekvent överraskande.” Jan Arnald, Dagens Nyheter

Beijing 2017. Li börjar minnas saker, mĂ€rkliga saker – det verkar som om de intrĂ€ffat i framtiden. Det bekymrar henne inte sĂ€rskilt. Jorden Ă€r gammal och pĂ„ vĂ€g att dö. SjĂ€lv Ă€r hon ung och lever i en flytande tillvaro som modell och vĂ€rdinna pĂ„ en krog i nöjesdistriktet. NĂ€tterna har blivit allt lĂ€ngre pĂ„ sista tiden, pillren hon tar för att hĂ„lla sig vaken allt fler. Det hör till att det blir lite förvirrat ibland.

En natt möter hon Steven Newhouse, en rockmusiker som antas ha dött för elva Är sedan, och som nu har blivit en mytomspunnen kultfigur. Han pÄstÄr att han kÀnt henne i framtiden och hon följer med honom pÄ en resa som tar dem till New York, Melbourne, Paris, Stockholm och Äter till Beijing och sen betydligt lÀngre Àn sÄ. Till slut nÄr de framtiden.

Stefan Gurts tolfte roman Àr pÄ samma gÄng science fiction och kÀrlekshistoria, en resa mellan olika tidsplan och existenser, mellan planeter, vÀrldsdelar och medier.