(7)

Money Honey - din ekonomiska och juridiska guide genom livet

e-book


Vad har du för förhÄllande till pengar? Gillar du pengar? Att tjÀna pengar, att spara pengar eller mÄr du dÄligt nÀr du tÀnker pÄ dem?

Money Honey Àr en inspirationsbok och din ekonomiska och juridiska guide genom livets alla hÀndelser, nÀr du flyttar hemifrÄn, blir sambo, byter bostad, skiljer dig eller vill börja spara och kanske investera. Boken följer tre deviser: det Àr aldrig försent att börja, det finns aldrig för lite pengar och det Àr bara ditt ansvar.

Du fÄr ta del av sanna berÀttelser om situationer som har gÄtt snett eller rÀtt, och lÀra dig vad du kan göra Ät dem likvÀl som du kan bli inspirerad av nÄgon som har lyckats. Du lÀr dig ocksÄ hur du sÀkrar en trygg pension redan nu och hur du undviker de största kvinnofÀllorna. Det finns en hel del sÄdana! BerÀttelserna fungerar som vÀckarklockor och kan ge vÀrdefulla insikter för nya och bÀttre vÀgval.

Se boken som din husbibel och ta med hjÀlp av den kontrollen över ditt liv och din ekonomi. Den kan lÀsas frÄn pÀrm till pÀrm eller anvÀndas som en uppslagsbok beroende pÄ var i livet du befinner dig för stunden. Ekonomi Àr kul, stimulerande och skapar trygghet om du har kontroll över den. För det Àr vÀl sÄ du vill se pÄ dig sjÀlv? Stark, smart och sjÀlvstÀndig!

LENI EKENDAHL Àr författare och journalist med en bakgrund inom sÄvÀl TV-produktion som vÀlgörenhetsarbete. Leni har arbetat med organisationen Hand in Hand som utbildar fattiga kvinnor, frÀmst i Indien och Afrika, i entreprenörskap. Leni Àr sÀrskilt intresserad av kvinnohÀlsa och sitter i styrelsen i ett par noterade bolag verksamma inom medicinsk teknik.

EVA LUNDERQUIST Àr VD och delÀgare i ett fondbolag som heter Tellus Fonder AB och har nÄgra styrelseuppdrag vid sidan om. Hon Àr ekonom och har en bakgrund som entreprenör och investerare. Eva har hÄllit föredrag för banker och andra professionella nÀtverk för att inspirera och dela med sig av sina erfarenheter.

EMINE LUNDKVIST Àr advokat och har över trettio Ärs erfarenhet av juridiskt arbete med inriktning pÄ skatterÀtt, familjerÀtt och andra allmÀnna juridiska frÄgor. Efter flera Ärs arbete inom större organisationer driver hon nu en egen advokatbyrÄ som heter Erlegal Advokat KB, tillsammans med sina kollegor. Emine hÄller ofta föredrag pÄ omrÄdet skatter och juridik.

Leni, Eva och Emine har alla erfarenhet av att vara Àngelinvesterare och de har hjÀlpt ett stort antal bolag att finna kapital till att grunda och förverkliga sina drömmar.

"En ambitiös bok, generöst strösslad med igenkÀnningsbara exempel som gör det lÀtt att relatera, reflektera och gÄ frÄn tanke till handling." Sharon Lavie, sparekonom

"Bokens styrka Àr det breda anslaget och den personliga tonen samtidigt som den tar upp intressant fakta, aktuell statistik. Dessutom innehÄller den bÄde intervjuer och ett stort antal exempel sprungna ur verkligheten. Money Honey Àr en matnyttig, praktisk, lÀttillgÀnglig och anvÀndbar ekonomibok för kvinnor." Carola Forslund, BTJ