(0)

Mosaiikkilintu

e-book


Lumoavan fantasiatrilogian avausosa.

Oman valtakunta on juuri menettÀnyt vanhan keisarinsa, ja tÀmÀn pojan astuessa valtaan kÀy nopeasti selvÀksi, ettei tuore hallitsija Adulkar III ole isÀnsÀ veroinen kansan johtaja. Lapsellinen ja kokematon nuori keisari tahtoo ennakkoluuloista huolimatta osoittaa Oman kansalaisten luulot vÀÀriksi ja pitÀÀ valtakuntansa onnellisena. Pian Adulkar joutuu kuitenkin mahdottomalta tuntuvan tehtÀvÀn eteen. Valtakunnalle mittaamattoman tÀrkeÀ joki alkaa kuivua, ja jos kansalaiset jÀÀvÀt ilman vettÀ, ei Adulkarilla pian ole valtakuntaa ollenkaan. NiinpÀ keisari kiinnostuu unennÀkijÀn kertoessa hÀnelle kiukkuisista vesihengistÀ, ja lÀhtee kulkemaan erÀmaan halki selvittÀÀkseen, mitÀ on tehtÀvissÀ henkien lepyttÀmiseksi.

Kun Omaa kohtaavat kuivuvan joen aiheuttamat vaikeudet, moni on valmis kÀÀntÀmÀÀn selkÀnsÀ Adulkarille. Toisin on aatelisrouva Aurelian laita. HÀn kaavailee tyttÀrestÀÀn Elenjasta puolisoa nuorelle keisarille, onhan tyttö varsin mainio aatelisneito, vaikka omaakin kummallisen kyvyn aistia ihmisten tunnetiloja. EpÀvarmoja aikoja elÀvÀssÀ Omassa Elenjan kyvyillÀ saattaa kuitenkin olla odottamaton valta...

Kulkeeko Adulkar kohti keinoa pelastaa Oma, vai onko matkan pÀÀssÀ sittenkin vain petoksia ja valheita? Millaisia salaisuuksia kuivuva joki kÀtkee? Kiehtova fantasiatrilogia vetÀÀ lukijan mukaan Oman valtakamppaluihin.

Oman keisarien aikakirjat on hengÀstyttÀvÀ, dramaattinen ja lumoava fantasiasaaga Oman valtakunnasta ja sen hallitsijoista.

Ulla Viertola on suomalainen kirjailija. HÀn on kirjailijanuransa lisÀksi työskennellyt useissa ammateissa, muun muassa toimittajana ja neulesuunnittelijana. Viertola on yhteiskuntatieteiden maisteri.