(185)

Murhan alkusointu

audioboek en e-book


Kuolema alkaa hiljaisuudesta

Louise Pennyn herkullisen Three Pines -dekkarisarjan kahdeksannessa osassa charmantti rikoskomisario tutkii suljetussa munkkiluostarissa tapahtunutta murhaa

Kukaan ulkopuolinen ei ole koskaan saanut astua sisÀÀn syvĂ€llĂ€ QuĂ©becin erĂ€mailla sijaitsevaan Saint-Gilbert-Entre-les-Loups’n luostariin, jonka suojissa munkit ovat elĂ€neet vuosikausia hiljaisuudessa rukoillen. Ironisesti nĂ€mĂ€ hiljaiset munkit ovat tulleet tunnetuiksi juuri mykistĂ€vĂ€n kauniista lauluÀÀnistÀÀn, joilla he julistavat uskoaan maailmalle.

Kun munkkikuoron johtaja löydetÀÀn kuolleena, avautuu lukko luostarin ovessa ensimmÀistÀ kertaa ulkopuolisille. Armand Gamache ja Jean-Guy Beauvoir ovat saapuneet selvittÀmÀÀn kuolemantapausta, joka alkaa johtolanka kerrallaan vaikuttaa enemmÀn ja enemmÀn murhalta. Joku luostarissa piilottelee hiljaisuutensa takana kirkuvaa raivoa, jonka valloilleen pÀÀsemisellÀ on kuolettavat seuraukset.

Louise Penny lukitsee Murhan alkusointu -dekkarissa lukijan vanhan luostarin seinien sisÀÀn selvittÀmÀÀn Armand Gamachen ja Jean-Guy Beauvoirin kanssa murhaa, jonka tekijÀ on yhtÀ hiljainen kuin kuolettavakin.

Louise Penny (s. 1958) on kanadalainen menestyskirjailija, jonka Three Pines -dekkarisarja on kÀÀnnetty yli 25 kielelle ja sitÀ on myyty maailmanlaajuisesti yli seitsemÀn miljoonaa kappaletta. Sarjan dekkarit ovat niittÀneet lukuisia kirjallisuuspalkintoja ensimmÀisestÀ osasta lÀhtien.

Ennen kirjailijaksi ryhtymistÀÀn Penny työskenteli toimittajana radiossa eri puolilla Kanadaa. Nykyisin hÀn asuu pienessÀ kylÀssÀ Montrealin etelÀpuolella.


Verteller: Kalle Chydenius
Duurtijd: