(55)

Musta talvi

audioboek


ElÀvÀn ajankuvan ja vetÀvÀn rikostutkinnan yhdistelmÀ vie lukijansa 1930-luvun Tampereelle, henkilökohtaisten tragedioiden ja silmÀÀtekevien saleissa kytevÀn aatteenpalon jÀljille. Konstaapeli Voitto Karhun ja lehtinainen Ina Djurlingin tut-kimukset jatkuvat kuoliaaksi jÀÀtyneen miehen tapauksella.

Talvi 1930 on ollut leuto ja lumeton. Helmikuussa muutaman viikon paukkupakkaset ovat kuitenkin jÀÀdyttÀneet Tammerkosken ylÀjuoksun. MÀltinrannan edustalta löytyy avantoon kiinni jÀÀtynyt mies. Pian selviÀÀ, ettei mies ole joutunut jÀihin vahingossa. Kuusniemen ryhmÀ aloittaa rikostutkinnan ja uhri saadaan nopeasti tunnistettua, mutta kuka hÀn todella on? Kukaan ei tunnu tietÀvÀn mitÀÀn miehen elÀmÀstÀ. Ei edes hÀnen vaimonsa.

Voitto Karhu on saanut toivomansa paikan rikoskonstaapelina tarkastaja Kuusniemen ryhmÀstÀ. ItsepÀisen toimittaja Ina Djurlingin ja konstaapeli Karhun suhde on kehittynyt seurustelusuhteeksi. Kaikki ei kuitenkaan suju kitkattomasti. Poliisin tutkimukset kulkevat eri latua Ina Djurlingin tutkimusten kanssa. PÀÀmÀÀrÀ on kuitenkin sama. Murhaaja on saatava kiinni.

Lapuan liike voimistuu ja Rintamamiesten veteraanien liitto valmistautuu vallankaappaukseen. Kommunistit ÀrsyttÀvÀt ÀÀrioikeistoa. Maa on jakautumassa kahtia.

Pekka Hyyti (s.1959) on lempÀÀlÀlÀinen insinööri. LeipÀtyönÀÀn hÀn työskentelee ilmailun parissa. Vapaa-aikaan kuuluu avantouinnin lisÀksi kolme ÀllÀÀ; laskettelu, lenkkeily ja lukeminen. Hyytin esikoisteos Tummat pilvet eilisen valittiin vuoden 2019 parhaaksi esikoisdekkariksi Suomessa. Se sai runsaasti kiitosta tarkan, elÀvÀn ajankuvan ja kiinnostavan rikosjuonen yhdistÀmisestÀ.


Verteller: Jari Nissinen
Duurtijd: