(1)

Mustat juuret

e-book


Vuoreen louhitussa holvissa kutsuvierasjoukko ihmettelee siementen kasvualtaista rönsyÀviÀ juuria. Black metal -visionÀÀri valmistelee yhtyettÀÀn suureen palautusliikkeeseen.

Korvan puhjennut tÀrykalvo vuodattaa tuntonsa kantajalleen. Työhaastattelun tilannetehtÀvÀ herpaantuu, kun valintojen ristiriidat syvenevÀt.

Mikko Granrothin esikoisnovellit kertovat hallitsemattomista hankkeista ja suuruuskuvia elÀttelevistÀ hahmoista. Vahvojen ÀÀnialojen virittÀmissÀ teksteissÀ ajaudutaan sivuraiteille ja kamppaillaan putoamisen voimia vastaan. Kun nÀkyvyys omien projektien ulkopuolelle on heikko, syntyy tarve kiilata alkuun ja yrittÀÀ tuhon partaallakin uudestaan.

Tummaa huumoria vÀlkehtivÀt novellit tutkivat kieltÀ ja muita pitelemÀttömiÀ aineksia, kuten öljyÀ, villaa ja juureksia. Pinnan alla kulkee ekodystopian ja energiajuhlan sÀvyjÀ. Juuret löytÀvÀt maanalaisia vÀyliÀ pitkin terminaaleihin, lÀhelle kaupunkeja. SÀiliöautot noutavat keiton. Keitto siirtyy koneeseen. Paljon jÀÀ piiloon, mutta juuret pÀrjÀÀvÀt pimeÀssÀkin.