(9)

Mytiska vÀsen - Maran

audioboek en e-book


Mardröm, markvast, markyss och satmara. Alla dessa ord kommer frÄn myten om maran. Hon Àr kÀnd för att ge mÀnniskor mardrömmar genom att rida pÄ den sovandes bröst om natten. Myten om maran har funnits Ànda sedan 1200-talet. I den hÀr boken fÄr du veta mer om maran, vem hon var, hur en mÀnniska som blivit mara kunde befrias och hur man kunde skydda sig mot henne.

Mytiska vĂ€sen – Maran berĂ€ttar bland annat om hur maran förvandlade sig till ett djur, om en kvinna som blev anklagad för att vara en mara, och om en ung bonde som fĂ„ngade maran och blev förĂ€lskad i henne. Den berĂ€ttar ocksĂ„ om den nĂ„got mer ovanliga manliga maran.

Nypons lÀttlÀsta faktaböcker Àr framtagna för de mest ovana lÀsarna. Med lite text men mycket bilder uppmuntrar böckerna till lÀsning. Tack vare det enkla sprÄket och de intressanta Àmnena vÀcker böckerna lÀslust hos sÄvÀl yngre som Àldre lÀsare.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder. Nypons böcker Àr indelade i sex nivÄer. Serien Mytiska vÀsen ligger pÄ nivÄ 3 av 6.