(18)

Naamioratsastaja

audioboek en e-book


Naamioon verhoutunut pitkÀ ja hoikka mies ratsastaa pattipolvisella, valkealla hevosella, kun kaksi maantierosvoa tarjoutuu ostamaan hÀnen ratsunsa. Naamiomies suostuu kauppaan ja jatkaa matkaansa Little Big Gulchin kylÀÀn postivaunuissa. HÀneltÀ on pyydetty apua, eikÀ hÀn voi olla vastaamatta kutsuun.

HĂ€rmĂ€n hĂ€jy Juho Kaaponpoika on lukenut naamiomiehestĂ€ kiehtovia tarinoita. Huomatessaan ilmoituksen kuuluisan Naamioratsastajan vierailusta hĂ€n kiinnostuu heti salaperĂ€isestĂ€ miehestĂ€. Pian paljastuu, ettĂ€ silkkinaamion taakse kĂ€tkeytyy itse naamiotarinoiden kirjoittaja Bart Henderson, joka on tĂ€ysipĂ€ivĂ€inen – vaikkakaan ei vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ aivan tĂ€ysipĂ€inen – kirjailija. Mutta mikĂ€ on Bartin mainitsema avunpyyntö, jonka takia hĂ€n on matkustanut Wild Finnin kotikylÀÀn?

HÀrmÀn hÀjyn rinnalle ratsastaa tÀssÀ FinnWest-sarjan osassa ilkikurinen lÀnnenkirjailijahahmo, joka sekoittaa usein totuuden ja mielikuvituksen toisiinsa.

HÀrmÀn hÀjy Juho Kaaponpoika HelapÀÀ vahtii oikeuden toteutumista suomalaisissa lÀnnentarinoissa. Wild Finn kohtaa seikkailuissaan niin paatuneita roistoja kuin pyssysankareitakin.

Tapani Bagge (s. 1962) on monipuolinen ja tuottelias kirjailija, joka tunnetaan kovaksikeitetyistÀ rikosromaaneistaan. Uransa alkuvaiheilla hÀn kirjoitti myös lÀnnenlukemisto FinnWestiin.


Verteller: Jussi Puhakka
Duurtijd: