(27)

Nahkatakki

audioboek en e-book


Nahkatakki lÀmmittÀÀ hyvin, etenkin jos sen vuori on ommeltu tÀyteen kahisevaa.

Takki tulee Suomeen Raivion matkassa. Sen piti pysyÀ Liimataisen pÀÀllÀ kunnes Pennanen hakee sen, mutta vaatekappale ottaa jalat alleen.

Jalat kuuluvat Virtaselle, joka nahkatakin ja uusien aurinkolasien avulla löytÀÀ itsestÀÀn Marlon Brandon - ja takin taskusta liput jalkapallomatsiin. Stadionin VIP-katsomossa nÀytellÀÀn surkean keikan muhkea loppukohtaus, jonka televisio vÀlittÀÀ kotikatsomoihin.

Yksi ja toinen saa reikiÀ nahkaansa, mutta takki sÀilyy ehjÀnÀ...

Tuomas Kyrö (s. 1974) on sukupolvensa monipuolisimpia, aktiivisimpia ja kiitetyimpiÀ kirjailijoita. HÀn on kirjoittanut romaaneja, kolumneja, pakinoita ja draamaa sekÀ toiminut tv- ja elokuvakÀsikirjoittajana ja tv-panelistina. HÀnelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 2020.

Tuomas Kyrön tuotannon pohjavireenÀ on syvÀllinen ihmistuntemus ja terÀvÀnÀköinen yhteiskunnallisuus. Kyrön esikoisromaani Nahkatakki ilmestyi vuonna 2001. Romaani Liitto oli Finlandia-ehdokkaana vuonna 2005. Kyrö kirjoitti radiolle viisiminuuttisia tarinoita, joiden pÀÀhenkilö jatkoi pohdintojaan vuonna 2010 ilmestyneessÀ romaanissa MielensÀpahoittaja. Ikonisen jÀÀrÀn tarina on jatkunut toistakymmentÀ vuotta niin romaaneissa, teattereissa, televisiosarjassa kuin elokuvissakin.

Vuonna 2023 Tuomas Kyrö kirjoitti oululaislÀhtöisen sotilaan tarinan Aleksi Suomesta sekÀ nyrkkeilijÀ Robert Heleniuksen henkilökuvan Nyrkki.


Verteller: Kalle Chydenius
Duurtijd: