Hätkähdyttävän ajankohtainen teos natsismin historiasta.
Palkitun historioitsijan analyysi natsien mentaliteetista näyttää vastaansanomattomasti, miksi nykyäänkin on elintärkeää taistella orastavia ääriliikkeitä vastaan.
Miten SS-joukot saattoivat syyllistyä tekemiinsä rikoksiin? Miten juutalaisia lähietäisyydeltä ampuneet tappajat pystyivät tekemään hirmutekonsa? Miksi keskitys- ja kuolemanleirien komentajat olivat valmiita innokkaasti toimeenpanemaan joukkomurhia? Miten tavalliset saksalaiset saattoivat suvaita tämän kaiken?
Bestseller-historioitsija Laurence Rees kartoittaa teoksessaan natsien mentaliteetin nousua 1920-luvun marginaalipolitiikasta 1930-luvun vaalivoittoon ja joukkomobilisaatioon sekä holokaustiin ja natsihallinnon lopulliseen tuhoon asti. Teos perustuu entisten natsien ja natsijärjestelmässä kasvaneiden henkilöiden aiemmin julkaisemattomiin aikalaistodistuksiin ja uusimpaan psykologiseen tutkimukseen. Se piirtää esiin olosuhteet, jotka mahdollistivat väkivaltaisen ideologian kukoistuksen ja sen ylläpitämän hienostuneen propagandan, ja varoittaa saman voivan toistua nykyajassakin.
Laurence Rees on palkittu historioitsija ja dokumenttielokuvantekijä. Hän on kirjoittanut useita natsismia ja holokaustia käsitteleviä tietokirjoja.