(0)

Natsygeplejersken

e-book


En historie om natsygeplejersken Lisa, der arbejder pÄ et plejehjem i Vejle. Hun bliver ven med en gammel mandlig beboer, der er dÞende. Han vil ikke pÄ hospice. Da han ikke kan sove om natten, sidder han og Lisa hver nat og taler sammen. Den sidste nat, inden han dÞr, fortÊller han Lisa om de ugerninger, han har begÄet under krigen, og som piner ham. Han vil gerne fortÊlle det til nogen, inden han dÞr. Han har ingen familie og fortÊller Lisa om sin hemmelighed fra krigens sidste dage.

”Du er en sþd pige, Lisa, derfor fortéller jeg dig dette. Det skal du ikke vére ked af. Min hemmelighed vil gþre dig til en sérdeles velhavende kvinde.”

Og deri fÄr han ret. Lisa fÄr nu mulighed for at bevÊge sig ind i den modeverden, hun elsker.

Uddrag af bogen

Han ville sige noget, men Lisa slog afvÊrgende ud med hÄnden.

”NĂ„r vi har fundet en sĂ„dan pige, og De har underskrevet de lovmĂŠssige adoptionspapirer, sĂ„ vi kan tage hende med til Danmark med det samme, fĂ„r De denne banknoterede check pĂ„ 100.000 US-dollars.”

Lisa lagde checken foran ham.

”De kan bruge pengene, som De Ăžnsker. I Danmark stiller man ingen spĂžrgsmĂ„l til adoptionspapirerne.”

Han stirrede fascineret pÄ checken.

”Er De klar over, hvad De beder mig om, fru Berg?

”Ja. De udfylder papirerne, og alle kopier forsvinder ved en fejl. Ingen vil nogensinde opdage det.”

BĂ„de han og Lisa tĂŠndte en cigaret.

Om forfatteren

Bjarne Hatting har i en Ă„rrĂŠkke boet i henholdsvis Frankrig og Tjekkiet. I 2011 flyttede han hjem til Danmark. Han har en rĂŠkke romaner bag sig i forskellige genrer. ”Jeg skriver den historie, der banker pĂ„ og vil ind i mit hoved,” siger han.