(241)

Nimikirjainmurhat

audioboek en e-book


Hercule Poirotin uusi tuleminen

"On hienoa, ettÀ kirjallisuuden rakastettujen henkilöiden ei ole pakko kuolla", sanoo Sophie Hannah, jonka Poirot-romaani ilmestyy syyskuussa 2014.

Agatha Christien perikunta pÀÀtti fanien toiveesta julkaista upouuden Poirot-mysteerin dekkarikuningattaren kultakauden romaanien hengessÀ. Kirjoittajaksi valikoitui suosittu jÀnnityskirjailija Sophie Hannah, joka kertoo olleensa Christie-fani viisivuotiaasta lÀhtien. HÀn pitÀÀ tehtÀvÀÀ kunniana ja aikoo pysytellÀ tiukasti Dame Agathan viitoittamalla tiellÀ: "Poirot ei ala harrastaa rullaluistelua." Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1920-luvun lopulle, jolloin mestarietsivÀn harmaat aivosolut olivat vireimmillÀÀn.(Haastattelu: The Guardian)

BrittilÀinen Sophie Hannah (s. 1971) on niittÀnyt kansainvÀlistÀ mainetta psykologisilla jÀnnÀreillÀ. HÀn on Agatha Christien vannoutunut ihailija: "Hercule Poirot ja Neiti Marple sytyttivÀt minussa halun ryhtyÀ kirjoittamaan dekkareita, ja Christien nerokkaat juonet ja syvÀ ihmisluonnon ymmÀrtÀmys ovat muokanneet minua kirjailijana."(The Bookseller) Hannah on julkaissut myös viisi runokokoelmaa ja riimitellyt englanniksi Tove Janssonin lastenkirjoja.

Kirjailijan nettisivut: www.sophiehannah.com


Verteller: Lars Svedberg
Duurtijd: