(11)

Nordkorea - Myte og virkelighed

audioboek


Nordkorea er verdens mest lukkede land. Alligevel har de fleste af os en opfattelse af landet, dets befolkning og dets regime. Men holder vores opfattelser?

Nordkoreas placering i centrum af verdenspolitikken, de seneste Ă„rs stridigheder om landets kernevĂ„benprogram – og sikkerhedssituationen sĂ„vel pĂ„ den koreanske halvĂž som globalt – gĂžr det vigtigere end nogensinde at fĂ„ mere viden om det lukkede land.

Det er uhyre svĂŠrt at skelne mellem fakta og fiktion. Siden den kolde krig har Nordkorea fremstĂ„et som sindbilledet pĂ„ en dystopisk samfundsorden. Selv Irak og Libyen – inden diktatorernes fald – opfattes som bedre regimer end Nordkorea.

Denne bog giver et mere nuanceret billede af eremitstaten. Loretta Napoleoni forsÞger at forstÄ Nordkorea indefra. Hun har interviewet nordkoreanere og folk, som har boet i landet gennem flere Är. Gennem udforskning af naturen, Nordkoreas kulturelle arv og politiske system, tegner bogen et billede af et land, hvis selvbillede radikalt adskiller sig fra omverdenens.

Loretta Napoleoni er italiensk Þkonom, journalist og forfatter til flere bÞger. Hun er ekspert i den globale terroristÞkonomi og finansieringen af terrorismenetvÊrk. Hun er rÄdgiver for mange regeringer og internationale organisationer i spÞrgsmÄl om terrorisme og pengehvidvaskning. PÄ dansk er tidligere udkommet bÞgerne "Islamisk stat" og "MenneskekÞbmÊnd" (om gidseltagning og menneskesmugling som milliardindustri).