(0)

Ondurmannin keisari

e-book


Seikkailija Pekka Lipponen ja hÀnen uskollinen kumppaninsa Kalle-Kustaa Korkki seikkailevat tÀllÀ kertaa Sudanissa. Pekka on saanut isÀnsÀ työtoverilta Lapatossulta perinnöksi Ondurmannin kokonaisen keisarikunnan. Lapatossulla on toki kaksitoista poikaa, mutta hÀn ei soisi nÀiden saavan keisarikuntaa omakseen. Ongelma on se, ettÀ pojat eivÀt ole perimysjÀrjestyksestÀ ollenkaan samaa mieltÀ ja lÀhettÀvÀtkin Pekalle pian uhkauksen. MitÀ tapahtuukaan kun he pÀÀsevÀt perille, ja onko Pekalla toivoakaan perintönsÀ noutamisesta?

Ondurmannin keisari (1957) on Outsiderin eli Aarne Haapakosken jÀnnitysromaani, jossa tutut veijarit Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki seikkailevat Sudanissa.

Pekka Lipponen ja Kalle-Kustaa Korkki ovat liikemiehiĂ€, jotka ovat tottuneet matkustamaan ympĂ€ri maailmaa. Vaara vaanii kuitenkin yllĂ€ttĂ€vissĂ€ paikoissa – edessĂ€ on kiperiĂ€ tilanteita niin New Yorkissa, Tokiossa kuin myös Pariisissa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut 1940-luvulta lĂ€htien.