(28)

Parasta katseluaikaa

audioboek en e-book


Kirjoituskokoelma kaikesta siitÀ, mitÀ olemme 2000-luvulla katsoneet.

Twin Peaksista, SinkkuelÀmÀstÀ ja Sopranosista se alkoi.

KahdessakymmenessÀ vuodessa TV-sarjoista on tullut visuaalisen kerronnan ja amerikkalaisen nykykulttuurin kuningaslaji. YhtÀ lailla voi puhua suurten kertomusten paluusta, 1800-luvun romaanien hengessÀ: The Wire, Breaking Bad, Mad Men ovat meidÀn ajallemme samaa kuin Charles Dickensin ja Fjodor Dostojevskin romaanit omalleen.

Sankareiden, ihanteiden ja nuoruuden sijasta olemme nÀhneet tarinoita antisankareista, dystopioista, korruptiosta ja huono-osaisuudesta: House of Cards, Orange Is The New Black, Game of Thrones ja The Handmaid's Tale iskevÀt genre-eskapismin sijasta nyrkkiÀ nykymaailman pöytÀÀn.

Rodusta, luokasta, sukupuolesta ja pohjoismaisen hyvinvointivaltion murtumakohdista kertovat myös Sillan, Vallan Linnakkeen, The Crownin ja Babylon Berlinin kaltaiset eurooppalaiset sarjat.

NÀitÀ kaikkia ja paljon muutakin TV:n uudessa kultakaudessa tarkastelevat eturivin kirjailijat, toimittajat ja esseistit. Kuvaputkea ja mustetta sÀÀstÀmÀttÀ, ÀlykkÀÀsti ja tunteella.

Kirjan toimittaa kirjailija Jani Saxell (s. 1972). HÀn luopui teinivuosiensa jÀlkeen TV:n katsomisesta lÀhes kokonaan. Hurahtaakseen 2000-luvun puolella voimalla uudelleen.


Verteller: Jon-Jon Geitel
Duurtijd: