(1009)

Paten aikakirjat

audioboek en e-book


Paten pÀivityksissÀ on potkua!

Suosituista Ella-kirjoista tuttu Pate saa nyt ikioman kirjasarjansa. Pate ei aina ihan tajua, missÀ mennÀÀn, mutta se ei haittaa, kaikki tykkÀÀvÀt Patesta. Varsinkin Ella... Nyt Pate on saanut opettajalta kesÀtehtÀvÀkseen pÀivÀkirjan pitÀmisen. Aluksi homma ei oikein suju, mutta kylÀreissulle saapuva omalaatuinen eno muuttaa tilanteen ja merkintöjÀ syntyy.

MinÀ muistelen, ettÀ opettaja on puhunut jollain tunnilla enoista. Ne ovat suuria lintuja, jotka elÀvÀt jossain kuumassa paikassa. Ne eivÀt osaa lentÀÀ. Se on hyvÀ, sillÀ minun huoneeni on aika matala. Olisi kamalaa, jos se eno rÀpistelisi siellÀ ympÀriinsÀ ja kakkisi kaikki paikat niin kuin se varpunen, joka lensi meidÀn olohuoneeseemme. LentÀmisen sijaan enot ovat kovia juoksemaan ja ne voivat potkaista leijonan tajuttomaksi. Onneksi minÀ olin tarkkana sillÀ enotunnilla. MinÀ olen aika hyvÀ koulussa. Opettaja sanoikin kerran, ettÀ Pate pÀÀsee vielÀ pitkÀlle, jos vain jaksaa juosta.

Kirkkonummelaisen Timo Parvelan lasten- ja nuortenkirjoja luetaan ympÀri maailmaa. Erityisesti Saksassa hÀnen suosionsa on valtaisaa. Parvela tunnetaan myös kÀsikirjoittajana ja kolumnistina.

Pasi PitkÀsen vauhdikas kuvitus ja helppolukuinen ulkoasu kruunaa vallattoman tarinan.


Verteller: Lauri Kortelainen
Duurtijd: