(132)

Pelle Lindbergh - bakom den vita masken

audioboek en e-book


Pelle Lindbergh visste redan som liten vad han ville göra som vuxen. Den stora drömmen var att bli ishockeyproffs i NHL - och att vara mĂ„lvakt i Philadelphia Flyers. År 1985, vid 26 Ă„rs Ă„lder, tilldelas han som förste europĂ© den prestigefyllda Vezina Trophy. Han Ă€r nu NHL:s bĂ€ste mĂ„lvakt och har precis tagit Philadelphia till final i Stanley Cup. Den 10 november samma Ă„r kraschar Pelles röda Porsche in i en betongmur i Somerdale, New Jersey. Det Ă€r hĂ€r den stora drömmen tar slut.

I denna nyutgÄva av Thomas Tynanders biografi skildras ishockeystjÀrnan Pelle Lindberghs liv med hjÀlp av hundratals intervjuer frÄn bÄda sidor av Atlanten. Vi fÄr en inblick i sÄvÀl uppvÀxten i Stockholm, som proffslivet i USA, och dessutom framkommer nya uppgifter om olyckan som satte stopp för allt.

I december 2016, mer Àn 30 Är efter den stora tragedin, hyllas Pelle inför fullsatta lÀktare i Philadelphia. Han Àr en av svensk ishockeys absolut största - och hans tröjnummer har Ànnu inte tilldelats nÄgon ny spelare i Philadelphia Flyers.

Thomas Tynander Àr en svensk journalist och författare. Hans hyllade verk skildrar nutidshistoriska hÀndelser och mÀnniskoöden pÄ ett gripande sÀtt.


Verteller: Dan Kandell
Duurtijd: