(1)

Pelottaako?: Nuoret ja turvallisuuden tulevaisuus

e-book


MitÀ erityisesti nuoret ajattelevat turvallisuudesta ja miten sitÀ voitaisiin edistÀÀ?

Terrori, sota, vÀkivalta ja syrjÀytyminen ovat tuttuja sanoja uutisten otsikoissa. Nuorten suomalaisten mielestÀ turvallisuustilanne tulee Suomessa heikentymÀÀn. Tulevaisuus on pelottava. Turvallisuuden professorit Jarno Limnéll ja Jari Rantapelkonen tarjoavat muun muassa seuraavia keinoja turvattomuuden suunnan muuttamiseksi.

- Nuorten aktivoiminen mukaan yhteiskunnan toimintaan - Suomen henkisen ilmapiirin uudistaminen luottamuksen vahvistamiseksi -Luoda naisille mahdollisuuksia osallistua turvallisuuden tuottamiseen - Yksilön vastuun ja taitojen kehittÀminen oikean tiedon tuottamisessa - Suomen tulevaisuuden idean kirkastaminen

Laajaan ja vaikuttavaan tutkimusaineistoon pohjautuvassa kirjassa puheenvuoron saavat myös nuoret. Suomen tulevaisuuden tekijÀt yllÀttÀvÀt ja pistÀvÀt ajattelemaan nykymenoa.

Turvallisuus yhteiskunnan kivijalkana koskettaa kaikkia. Kirja on tarkoitettu jokaiselle suomalaiselle HelsingistÀ kÀsivarren erÀmaahan, poliitikoista duunareihin, turvallisuuseliitistÀ turvattomille ja eduskunnasta syrjÀkylille - jotta ymmÀrtÀisimme tehdÀ yhdessÀ turvallisemman Suomen.