(26)

Petturi

audioboek en e-book


KansainvÀlisissÀ rikollispiireissÀ luovinut Mikael saa tarpeekseen rikollisen elÀmÀstÀ. Ainoa keino pÀÀstÀ irti entisistÀ kuvioista on pettÀÀ pahamaineiset rikoskumppanit ja paeta synnyinsijoille tummareunaisten pilvien Pohjois-Karjalaan.

Painajaiset ja pelot eivÀt kuitenkaan jÀtÀ Mikaelia rauhaan. Miehen entiset rikostoverit punovat vÀkivaltaista kostoaan Tallinnassa. Saavatko he selville Mikaelin olinpaikan? Samaan aikaan Mikaelille tarjoutuu uusi mahdollisuus nuoruuden rakkautensa kanssa. Tunteille antautuminen saattaisi kuitenkin riskeerata kaiken. SitÀ paitsi aika on kÀymÀssÀ vÀhiin.

Risto Miettinen yhdistÀÀ taidokkaasti kitkatta etenevÀn toiminnan ja tarkkanÀköisen ihmiskuvauksen. Miettisen tekstissÀ suomalainen mies heikkouksineen ja vahvuuksineen nousee kuoleman uhallakin tÀyteen oikeudentuntoonsa. Balkanille, Viroon, Pietariin, Riikaan ja suomalaiseen maalaismaisemaan sijoittuva Petturi on trilleri, jossa kansainvÀlisen rikollisuuden lonkerot ulottuvat Pohjois-Karjalan metsien rauhaan asti. Se on kertomus pelosta, petoksesta ja pakenemisen mahdottomuudesta.

Risto Miettinen on esikoiskirjailija, jolla on takanaan pitkÀ ura mainonnansuunnittelijana. HÀntÀ on aina kiehtonut meissÀ jokaisessa asuvan hyvyyden ja pahuuden suhde. Mikael Marjosaaren hahmo ja Petturi saivat alkunsa tarpeesta tutkia tuota suhdetta ja sitÀ, millaisiin valintoihin se voi ihmisiÀ ajaa. Miettinen asuu HelsingissÀ ja on kotoisin Pohjois-Karjalasta. Vapaa-ajallaan hÀn harrastaa kirjallisuutta, ruoanlaittoa ja elokuvia.


Verteller: Sami Lalou
Duurtijd: