(1)

Politikern bakom masken

audioboek en e-book


ULF LOMANDER Àr rejÀlt skoltrött och börjar jobba direkt efter nian. Han jobbar ett tag pÄ det lokala sÄgverket och tar sedan vÀrvning. Han hoppar av det militÀra nÀr studiesuget kommit tillbaka. Lomander bygger upp en vision om hur det politiska landskapet ska förÀndras. Han gÄr med i socialdemokratiska partiet, och via kommunpolitiken blir han riksdagsman.

Han utses till gruppledare och speciell koordinator. DÄ skrider han till verket med sin vision. Bland annat frÄntas den sÄ kallade kanslihushögern sina höga politiska poster. Lomander ser till att ett nytt parti aldrig tillÄts bli registrerat som parti. Han Àr ungkarl men har en speciell relation till den kvinnliga vaktmÀstaren Vera som jobbar i Rosenbad. Lomanders frÀmsta intressen Àr speedway och musik.

Boken Àr en politisk roman med mycket humor, ironi men Àven mycket allvar. Ulf Lomanders politiska filosofi Àr genuin arbetarpolitik och som avspeglar sig i mÄnga beslut som tas av regering och riksdag. Men vad han egentligen efterstrÀvar Àr det ingen som vet. Han Àr sÄ obekvÀm sÄ att CIA kidnappar honom och försöker skrÀmma honom.

Politik har författaren Conny Blomander följt och intresserat sig för sedan han var 15 Är gammal. Han tÀnkte bli lÀrare och lÀste till det i tvÄ Är, innan livet ville annat. Han förblev journalist i 37 Är. Han har Àven undervisat i SFI för flyktingar pÄ Oskarshamns folkhögskola. Efter pensionen 2019 skrev han den lokalt uppskattade boken Mannen med guldklubborna, som handlar om IK Oskarshamns storsatsning 1992 som sedermera ledde till att IKO gick upp i SHL 2019.


Verteller: Anni Bernhard
Duurtijd: