(14)

Prydnadselefant som vapen

audioboek


En augustikvÀll 1959 ringer Göstas telefon. En okÀnd ung mansröst pÄ andra sidan linjen berÀttar att han heter Johan, och att de trÀffades för tvÄ veckor sedan. Gösta försöker komma ihÄg mötet, nÀr Johan föreslÄr att han ska komma över till Gösta pÄ en grogg. SjÀlvklart tackar Gösta ja till sÀllskapet. Som en ogift Àldre herre tar han de chanser han kan fÄ.

NÄgra dagar senare börjar Göstas kollegor oroa sig. Han har inte dykt upp till sitt arbete som kontorsvaktmÀstare, och de gÄr tillslut hem till honom för att se om allt Àr vÀl. NÀr de kom in i lÀgenheten möttes de av en skrÀcksyn. Deras vÀn lÄg pÄ golvet, med kroppen i en förvriden stÀllning och blod över hela golvet. Polisen kommer snart till platsen, och börjar utreda mordet. NÀr de undersöker Göstas liv och möjliga gÀrningsmÀn finner de en hemlighet som Gösta varit noga med att dölja för sina kollegor, familj och vÀnner.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.