(28)

Pudonneet

audioboek en e-book


Finlandia-voittajan mestarillinen, kerros kerrokselta aukeava romaani

Kolme nuorta etsii elÀmÀnsÀ suuntaa ja unelmiaan romaanissa, jossa kaikki ei ole sitÀ miltÀ aluksi nÀyttÀÀ. Sattuma sitoo nuoret merkillisillÀ langoillaan yhteen.

Kadun nimi on Turnaround ja se nÀyttÀÀ aivan tavalliselta englantilaiselta pikkukadulta. ViimeisessÀ talossa tapahtunut onnettomuus on kuitenkin sysÀnnyt liikkeelle asioita, joita ei voi pysÀyttÀÀ. Teini-ikÀinen Ian asuu yksin ja tekee konemusiikkia. Suomeen adoptoitu Elias perii kadulta talon biologiselta isÀltÀÀn ja unelmoi tÀydellisen roolipelin kehittÀmisestÀ. Kun samalle kadulle ilmaantuu salaperÀinen hupparipÀinen K, nuorten kohtalot kietoutuvat toisiinsa yllÀttÀvÀllÀ tavalla.

Marisha Rasi-Koskinen on jÀlleen punonut todellisuuden arvoitusta pohtivan nuortenromaanin, jonka tiheÀ tunnelma vie lukijan mukanaan.

Marisha Rasi-Koskinen (s. 1975) on kirjailija ja psykologi, joka sai ensimmÀisestÀ nuortenromaanistaan Auringon pimeÀ puoli (2019)Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon. Rasi-Koskinen on palkittu myös aikuisille suunnatuista romaaneistaan mm. Runeberg- ja Tulenkantaja-palkinnoilla.