(81)

Punainen muistikirja

audioboek en e-book


Rakastetun runoilijan muistiinpanoja luonnosta ja elossa olemisesta.

Punainen muistikirja sisÀltÀÀ Eeva Kilven ennen julkaisemattomia pÀivÀkirjamerkintöjÀ rakkaalta kesÀpaikaltaan.

”Ei minulla tÀÀllĂ€ ole ainoastaan luonto, on myös taivas, koko taivaan avaruus, valtavuus, koko olevaisuus!”

Lukija kulkee runoilijan matkassa lÀpi toisiinsa sulautuvien kesÀisten pÀivien, sateiden odotuksen, luonnon ihmeiden. Piilopirtin rauhassa pidetÀÀn loitolla maailman kauhuja lintujen, peurojen, lepakoiden ja perhosten seurassa.

Kilpi taltioi olemisen lumon hellÀsti ja aistivoimaisesti. HÀnen tapansa katsoa ikÀÀntymistÀ suoraan tekee vaikutuksen ja lohduttaa. Kuten Kilpi kirjoittaa peuran kohtaamisesta: "ihailen vain, kiitollisin mielin", samaa kiitollisuutta lukija tuntee Punaisen muistikirjan parissa.

Eeva Kilpi (s. 1928) on Espoossa asuva kirjailija ja runoilija. HÀnen runsaasti kÀÀnnettyyn tuotantoonsa kuuluu mm. romaaneja, novelli-ja runokokoelmia ja omaelÀmÀkerrallinen trilogia. Yksi Kilven tunnetuimpia teoksia on ElÀmÀ edestakaisin (1964), jossa hÀn tarkastelee evakkoutta. Evakkokarjalaisuuden lisÀksi Kilpi on tunnettu myös ihmissuhde- ja luontoaiheistaan. HÀn on nÀyttÀnyt suuntaa seksuaalisuuden ja vanhenemisen kuvaajana. HÀnet on palkittu monipuolisesta ja yhteiskunnallisesta tuotannostaan mm. SKS:n palkinnolla ja Pro Carelia -kunniamerkillÀ.


Verteller: Eija Ahvo
Duurtijd: