(549)

Reykjavik

audioboek en e-book


Kadonnut teinityttö, syrjÀinen saari ja ratkaisematon arvoitus Islannissa.

Teinityttö katoaa jÀljettömiin pienellÀ saarella Reykjavikin edustalla vuonna 1956. 30 vuotta myöhemmin Islanti ja koko maailma ovat muutoksen kourissa, mutta kaikki eivÀt ole unohtaneet Laran arvoitusta.

14-vuotias Lara pÀÀttÀÀ viettÀÀ kesÀn 1956 työskentelemÀllÀ maatilalla Videyn saarella Reykjavikin edustalla. Elokuussa hÀn katoaa jÀljettömiin. KolmekymmentÀ vuotta myöhemmin Laran kohtalo on yksi Islannin tunnetuimpia ratkaisemattomia arvoituksia. Nuori toimittaja Valur Robertsson pÀÀttÀÀ kirjoittaa Larasta juttusarjan ja ryhtyy penkomaan vanhoja salaisuuksia. YllÀttÀen hÀneen ottaa yhteyttÀ tuntematon nainen, joka vÀittÀÀ tietÀvÀnsÀ jotain Larasta, ja Valur lÀhtee seuraamaan johtolankaa. Mutta jos Laran katoaminen olikin murha, saattaa murhaaja olla vielÀ elossa.

Ragnar Jónasson on kirjoittanut Islannin pÀÀministerin Katrin Jåkobsdottirin kanssa kiehtovan arvoitusdekkarin, joka on kerÀnnyt runsaasti kiitosta ja saanut hyvÀt arviot. Se oli Islannin myydyin kirja vuonna 2022.

Ragnar Jónasson on kansainvÀlisesti palkittu dekkaristi, jonka kirjoja on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta 36 maassa. Katrin Jakobsdottir on Islannin pÀÀministeri. HÀn on aina rakastanut dekkareita, ja hÀn kirjoitti gradunsa rikoskirjailija Arnaldur Indridasonista. Reykjavik on hÀnen ensimmÀinen romaaninsa.


Verteller: Aku Laitinen
Duurtijd: