(1)

RidÄhalaren

e-book


Året Ă€r 1881, Stockholms tidigare sĂ„ stolta operahus stĂ„r och förfaller vid strömmen. Hovet och Riksdagen diskuterar stĂ€ndigt vad man ska göra, borde man renovera eller bygga nytt?

RidÄhalare Carl Johan SÀllström Àr en av husets verkliga trotjÀnare, en riktig inventarie som troget har stÄtt pÄ sin post i kulissen sÄ lÀnge nÄgon kan minnas.

En dramatisk eldsvÄda gör att han möter den smutsiga och magra lilla snickargesÀllen Ragnar, en av alla de pojkar som stryker omkring i operahuset i olika funktioner. SÀllström tar sig an pojken och lÄter honom flytta in hos sig, men mÀrker snart att det Àr nÄgot som inte stÀmmer med Ragnar. SÀllström har svÄrt att sÀtta fingret pÄ vad det Àr. Den allvarliga blicken kanske? Eller hur pojken rör sig?

NÀr den misshandlade kroppen av en ung flicka flyter upp i Strömmen utanför operahuset förÀndras allt för SÀllström, och för Ragnar.

RidÄhalaren Àr Roger Svedbergs andra bok i en planerad serie om tre, dÀr han med sin initierade blick tar oss med in i Stockholms operahus, med all den passion och dramatik det innebÀr.