(842)

Rikolliseksi kasvatettu: Volvo-Markkasen pojan tarina

audioboek en e-book


IsÀ, poika ja pankkiryöstö!

Maaliskuussa 2016 Sakari Markkanen tatuoi juuri kuolleen isÀnsÀ kuvan rintaansa, sydÀmen kohdalle. IsÀ tuli Santa Muerten, pyhÀn kuoleman, ja huumekauppiaiden pyhimyksen, Jesus Malverden, viereen.

1990-luvun puolivÀlissÀ Volvo-Markkanen oli Pohjoismaiden kuuluisin rikollinen. HÀn oli pankkirosvo, jota pelÀttiin ja kunnioitettiin. Mutta Volvo oli myös isÀ, joka talutti poikansa ala-asteelle ja sanoi ettÀ jos tÀtÀ kiusataan, miehet laitetaan asialle. Kun koulussa oli ongelmia, isÀn oikea kÀsi tosiaankin tuli valvomaan luokkaan.

Kun opettaja kysyi lasten toiveammatteja, Sakari ei halunnut palomieheksi. HÀn halusi isÀnsÀ tavoin pankkirosvoksi. RyöstettyÀÀn myöhemmin ensimmÀisen pankkinsa Ruotsissa, Sakarista tuntui hienolta katsoa isÀÀ silmiin. SieltÀ loisti ylpeys.

Sellaisia isÀt ovat, kannustavat lapsiaan. PitÀvÀt lankoja kÀsissÀÀn, johdattavat ja auttavat. Kertovat, miten kassakaappi rÀjÀytetÀÀn sisÀltöÀ tuhoamatta ja polveen ammutaan niin ettÀ polvi menee tÀydellisesti paskaksi.

Rikolliseksi kasvatettu on Sakari Markkasen tarina. Se on kertomus rikollisuudesta, mutta myös tarina ystÀvyydestÀ, vanhemmuudesta ja esimerkin voimasta.

Kimmo Laakso on helsinkilÀinen vapaa toimittaja.


Verteller: Aarne Linden
Duurtijd: