(6)

Runoksia

e-book


Ensin on ruumis ja sitten on huone HÀn tatuoi itseensÀ kaikki saamansa diagnoosit

HÀn myi rautakaupassa ja kertoi miten köydet tekivÀt kauppansa huhtikuisin

Ensin on huone ja sitten on ruumis VÀlillÀ hÀn unohti kuoleman ja siksi hÀnen piti tappaa

She was the apple of my eye Kerran pÀivÀssÀ pitÀÀ omenan loitolla hÀn huokasi ja katseli depressiota kÀsivarressaan

Runokset ovat runoja rikoksista, tunnetuista ja tuntemattomista. Ne tunkeutuvat mielen pimeisiin syövereihin mitÀÀn kaunistelematta tai kaihtamatta.

MurhenÀytelmÀ tapahtuu missÀ tahansa, tÀssÀ ja nyt: perhe makaa olohuoneen lattialla ja kallis afgaanimatto tahraantuu vereen. IsÀ etsii lapsensa kappaleita kaatopaikalta. Jossain poika juoksee ase kourassa koulun kÀytÀvÀllÀ. Maaginen suviyö muistaa myös menneet mysteerit: suonsilmÀssÀ odottaa Kyllikki, maan alta kuuluu heleÀÀ laulua ja varis kantaa nokassaan huulipunahylsyÀ - johtolankaa kenties. Runokset kiehtovat ja kauhistuttavat. Ne tuoksuvat mullalta ja vereltÀ, suopursuilta ja asvaltilta, roskiksilta ja viinalta. Ne herÀttÀvÀt miettimÀÀn, mikÀ johtaa ihmisen hirmutekoihin.

Anja Snellman on rakastettu ja tuottelias kirjailija, joka julkaisi jo klassikoksi nousseen esikoisromaaninsa Sonja O. kÀvi tÀÀllÀ vuonna 1981. Sittemmin hÀn on kirjoittanut 22 romaania, kaksi runokokoelmaa, elokuvakÀsikirjoituksia ja tietokirjoja. Snellmanin teoksia on kÀÀnnetty yli 20 kielelle ja lukuisia niistÀ on dramatisoitu elokuviksi ja nÀyttÀmöille. Snellman on työskennellyt myös journalistina ja vetÀnyt televisiossa ajankohtaisia keskusteluohjelmia. TÀllÀ hetkellÀ hÀn opiskelee psykoterapeutiksi ja pitÀÀ pÀihderiippuvaisille lukupiiriÀ Munkkisaaren toimintakeskuksessa.

Snellman on kautta tuotantonsa kÀsitellyt vÀkivallan ja rikoksen teemoja, esimerkiksi romaaneissaan Lyhytsiipiset, Pelon maantiede, Safari Club ja Lemmikkikaupan tytöt.