(31)

Saattaen vaihdettava

audioboek en e-book


Juniin liittyy paljon: ne ovat usein myöhĂ€ssĂ€, mÀÀrĂ€npÀÀ on joskus tuntematon ja jollakin tavalla sitĂ€ ollaan joko junan viemiĂ€ tai tuomia. Tai veturimies Kaikkosen sanoin: ”Aina on kyydit annettu.”

Saattaen vaihdettava -romaanin pÀÀhenkilöt ovat oman elÀmÀnsÀ asemalla odottamassa jotakin: kynÀmies Mika Virtala pelkÀÀ nousta kyytiin, veturimies Kaikkonen ei halua poistua kyydistÀ ja valkoviiniannoksiaan salaileva Minna vain jarruttaa. Kun Mika ilmoittautuu vapaaehtoiseksi auttajaksi saattohoitokotiin, risteÀvÀt Mikan ja Kaikkosen raiteet. Aivan selvÀÀ ei kuitenkaan ole, kumpaa miehistÀ pelottaa elÀmÀ ja kumpaa kuolema.

Espoolainen perheenisÀ, raiteiden alfauros ja Àiti, joka ei pysty unohtamaan - Antti Halmeen romaanissa jokaisen henkilön tarina koskettaa mutta myös hymyilyttÀÀ. Humaani romaani kysyy, matkaammeko pelkÀÀjÀn paikalla vai kuskin pukilla. KetÀ varten elÀmme ja kuolemme? MikÀ kuolinvuoteella kaduttaa eniten?

Antti Halme (s. 1972) on palkittu kirjoittamisen ammattilainen. Mainostoimistossa työskentelevÀ, Espoossa asuva Halme on julkaissut seitsemÀn nuortenromaania. Metalliveljet on vuoden 2009 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas.


Verteller: Jussi Puhakka
Duurtijd: