(216)

Saippuaprinsessa

audioboek en e-book


Ilkikurisen romanttinen epookkikomedia 1830-luvun Suomesta

YlhÀiseen kaupunkitaloon Helsingin Kasarmitorin laitaan saapuu outo kirje. Rahavaikeuksissa kamppailevan paroniperheen niskoille ollaan työntÀmÀssÀ tuntematonta orpotyttöÀ.

Ulrika RutenfeltistÀ huhutaan, ettÀ hÀnen vanhempansa olivat omituisia ja kasvatuksensa epÀsovinnainen. EpÀluuloa onneksi pehmentÀvÀt huhut Ulrikan suunnattomasta omaisuudesta, joka on kyllÀkin harmiksi perÀisin saippuakaupasta. Vain nuoren paronin morsian tietÀÀ, ettÀ Ulrika on tarkoitettu hÀnen hurmaavalle hulttioveljelleen.

Saippuaprinsessa on ilkikurisen romanttinen epookkikomedia 1830-luvun Suomesta, maasta, joka oli vasta vaihtanut isÀntÀÀ eikÀ vielÀ ymmÀrtÀnyt olevansa kansakunta.

”Saippuaprinsessa [- -] tuo vĂ€istĂ€mĂ€ttĂ€ mieleen Jane Austenin latautuneet seurapiirikuvaukset, joista Utrio kuitenkin esittÀÀ tĂ€ysin omintakeiset ja suomalaiset sovellutukset 1830-luvun malliin. [--] Utrio on saanut roppakaupalla eloa ja iloa viihdekirjallisuudesta tuttuun hyvien ja pahojen ihmisten lajitteluun pelkĂ€stÀÀn nostamalla esiin tyhmĂ€t. Riemua riittÀÀ ja paha saa palkkansa, fiksusti ja kuplivan kevyesti.”

Turun Sanomat

Kaari Utrio on kohta viiden vuosikymmenen ajan ollut yksi Suomen suosituimpia kirjailijoita. HĂ€nen historiallisia romaanejaan ja tietokirjojaan lukee koko kansa jo kolmessa polvessa.


Verteller: Susanna Haavisto
Duurtijd: