(25)

Sateenkaariportaat

audioboek en e-book


Monikerroksisen viisas romaani palkitun Alma!-romaanin tekijÀltÀ

Sateenkaariportaat on romaani miehen rooleista, naisvihasta, ÀÀriliikkeiden noususta, vÀrien muuttumisesta ja kunnian katoavaisuudesta.

Egon on mies, joka ei haluaisi uskoa peilinsÀ kertovan totuutta. Myös muu todellisuus tuntuu sarjalta epÀonnistumisia. Egon opettaa valtiotieteellisessÀ tiedekunnassa, juo liikaa, pitÀÀ huolta vuoteenomasta ÀidistÀÀn ja yrittÀÀ sÀilyttÀÀ kontaktin aikuiseen poikaansa. HÀn tuntee surua, josta ei saa otetta, ja ÀrtymystÀ, joka on aina turrutettavissa.

Kaiken ympÀrille levittÀytyy Helsinki lÀmpimine elokuisine öineen, oikullisine talvineen ja portaineen, jotka on maalattu sateenkaaren vÀreihin mutta jotka joku kÀy aina uudestaan maalaamassa mustavalkoisiksi.

Hanna Weseliuksen palkittu esikoisromaani Alma! kerÀsi kiitosta mm. omintakeisesta ÀÀnestÀ ja vahvasta aiheesta. Sateenkaariportailla Weselius vahvistaa nÀyttönsÀ kirjallisena taiturina.

Hanna Weselius (s. 1972 Kajaanissa) on opiskellut kirjallisuustiedettÀ, journalismia ja valokuvataidetta ja toiminut kuvajournalistina, kuvataiteilijana ja vapaana kirjoittajana. HÀn on koulutukseltaan taiteen tohtori ja työskentelee valokuvataiteen yliopistonlehtorina. Weseliuksen esikoisromaani Alma! (2016) sai Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon ja Tulenkantaja-palkinnon.