(144)

Silkkipunos

audioboek en e-book


HyvÀn mielen dekkari lomaparatiisin varjoisasta puolesta!

Mailis Sarka matkustaa Turkkiin perehtymÀÀn orjuuteen antiikin ajan Roomassa. Työ avaa hÀnen silmÀnsÀ nÀkemÀÀn ympÀrillÀ rehottavan ihmiskaupan ja syöksee hÀnet murhamysteerien pyörteisiin.

Mailis Sarka, elÀkepÀivillÀÀn kuvataiteilijaksi ryhtynyt ekonomi, saa hienon työtarjouksen: hÀneltÀ tilataan kuvitus antiikin ajan orjuutta esittelevÀÀn teokseen. Se edellyttÀÀ matkaa Turkin rannikolle, missÀ Mailis nauttii tÀysin siemauksin tuoksuvista puutarhoista ja kauppakujien vilinÀstÀ. LisÀksi hÀn tutustuu elÀvÀiseen suomalaisyhteisöön ja ennen kaikkea kahteen englantilaiseen herrasmieheen: teoksen kirjoittajaan ja hÀnen isÀÀnsÀ. Luova työ inspiroi, ja uusi rakkaus herÀilee.

Mutta mitalilla on toinen puoli: pittoreskien kujien varjoissa on ovia, joiden takaa ei paljastu kukkia ja kauneutta. On erÀskin PimeÀ talo, joka jonkun pitÀisi löytÀÀ ja pian.

Pirjo Tuominen on kirjoittanut puolensataa teosta, joista valtaosa on historiallisia romaaneja. Tuomisen hyvÀn mielen dekkareiden sankaritar on Mailis Sarka, virkeÀ ja monitaitoinen elÀkelÀisrouva.


Verteller: Kirsti Valve
Duurtijd: