(456)

Soldatsyster

audioboek en e-book


Trondheim 1945. I ett ockuperat Norge hjĂ€lper sjuksköterskan Anna motstĂ„ndsrörelsen i kampen mot nazisterna. Mitt under nĂ€san pĂ„ Gestapo – pĂ„ olika uppfinningsrika sĂ€tt – hjĂ€lper hon till att smuggla mostĂ„ndsmĂ€n i sĂ€kerhet. En kort tid efter att en vĂ€n och kollega pĂ„ sjukhuset förhörts och avrĂ€ttats av Gestapo genomför Anna ett vĂ„gat uppdrag dĂ€r hon lĂ€r kĂ€nna motstĂ„ndsmannen Brand, och deras öden flĂ€tas samman. NĂ€r ytterligare en sjuksköterska hĂ€mtas till förhör ser Brand till att Anna kan fly till Sverige dĂ€r hon har slĂ€ktingar.

Anna kÀmpar mot rÀdslan och hopplösheten, men under kodnamnet Soldatsyster fortsÀtter hon ÀndÄ att bistÄ motstÄndsrörelsen och kurirverksamheten i grÀnsomrÄdet

mellan Trondheim och Storlien. Brand Àr kvar i Norge dÀr han utför allt farligare uppdrag. NÀr en av kontakterna i kurirverksamheten plötsligt försvinner förstÄr de att det finns en informatör ibland dem. Anna Àr fast besluten att ta reda pÄ vad som hÀnt. Med förfalskade dokument ger hon sig Äter in i det ockuperade Norge för att ta reda pÄ sanningen.