(58)

Sprickan i fasaden

audioboek en e-book


I Katmandu sommaren 2002 pÄgÄr en blodig konflikt mellan landets regim och rebeller. Den tidigare kampsportsmÀstaren Emelie Ekberg bor i staden sedan mÄnga Är tillbaka. Hon arbetar för en anonym hjÀlporganisation med kontroversiella metoder.

NÀr ett uppdrag att stoppa en illegal vapenleverans gÄr snett blir Emelie oskyldigt misstÀnkt för mord. SpÄren pekar mot hennes hemland Sverige. Fast besluten att hitta den riktiga mördaren flyr hon tillbaka dit.

I Stockholm trÀffar hon journalisten Markus, som undersöker ett av landets största Investmentföretag. Vad har företaget för kopplingar till vapensmugglingen? Finns den riktiga mördaren i Stockholm? Sökandet leder dem in i en hÀrva av hÀnsynslösa krafter som Àr beredda att gÄ lÄngt för att skydda sina hemligheter.

"Sprickan i fasaden" Àr en spÀnningsroman som utspelar sig i Nepal och Sverige och rör sig mellan Katmandus bergssluttningar och styrelserummen i Stockholm. Det Àr den första fristÄende boken i Nepalsviten, en serie om Emelie Ekberg.

Hanna Wesslén, född 1982, Àr en svensk författare och civilekonom med en magisterexamen i företagsekonomi. "Sprickan i fasaden" Àr hennes debutroman.


Verteller: Lena Lofvenborg
Duurtijd: