(2385)

Subutex-kaupungin kasvatit

audioboek en e-book


Puhutteleva lÀhikuva varjoyhteiskunnan nuorista.

Kaunistelematon ja lÀheltÀ kuvattu tositarina Subutex-kaupungin eli Raahen pojista, joiden elÀmÀssÀ Subutex-riippuvuus siirtyi vuosituhannen vaihteessa veljeltÀ toiselle.

Haastattelut ja valokuvat vievÀt lukijan varjoyhteiskuntaan, tuhansien suomalaisten todellisuuteen. KeskiössÀ on Henkka, joka on kÀyttÀnyt huumeita jo lÀhes 20 vuotta. Kuolema vierailee lÀhipiirissÀ yhÀ useammin, ja kolmekymppisenÀ elossa olevat ovat kaveriporukkansa viimeisiÀ. Vaikka toisenlaista elÀmÀÀ on enÀÀ vaikea kuvitella, on Henkka pÀÀttÀnyt yrittÀÀ kuiville vielÀ kerran. Subutex-kaupungin kasvatit antaa puheenvuoron niille, joiden ÀÀntÀ ei yleensÀ kuulla. Se kuvaa lÀheltÀ elÀmÀÀ, jossa pÀihdeongelmat, syrjÀytyminen ja rikollisuus siirtyvÀt sukupolvien perintönÀ.

Laura Juntunen (s. 1991) on raahelaislÀhtöinen vapaa toimittaja, joka on erikoistunut yhteiskunnallisiin teemoihin ja rakenteellisiin ongelmiin. Juntusen töitÀ on julkaistu useissa medioissa. Subutex-kaupungin kasvatit on hÀnen esikoisteoksensa, jota tehdessÀÀn hÀn kulki pohjoissuomalaisten pÀihteiden kÀyttÀjien mukana yli kahden vuoden ajan.


Verteller: Arttu Kurttila
Duurtijd: