(76)

Sukupuuttoon kuolleiden planeetta

audioboek en e-book


MitÀ syntyy, kun koomikko kirjoittaa vakavista aiheista?

Jenni Kokanderin esikoisteos on toisiinsa kytkeytyvien tarinoiden kudelma ihmisistÀ, jotka kokevat olevansa lajinsa viimeisiÀ. Tarinoiden sÀvy on melankolinen, mutta kirkaskatseinen kerronta ja rehellisyys saa hymyn karehtimaan huulilla.

”HĂ€n eli tĂ€ysin kohtuuttomasti. HĂ€n pakotti perheensĂ€ istumaan takapihalla pakkasessa ja kuuntelemaan humalaisia monologeja ihmiskunnan synnystĂ€. HĂ€n rakasti hampurilaisia ja donitseja, pirtelöitĂ€ ja muuta paskaa, mutta senkin hĂ€n perusteli huutamalla: 'ElĂ€köön hedonismi. MinĂ€ olen maailman viimeinen onnellinen mies.'”

Kokander punoo tarinoistaan yllÀtyksellisen yhteenliittymÀn, jossa ihmiset ovat johtolankoja toistensa luokse. Kukin heistÀ avautuu lukijalle sellaisella herkkyydellÀ ja rehellisyydellÀ, joka tekee lukijasta osan heitÀ. Teoksen tarinat ovat rehellisiÀ tavalla, johon meillÀ itsellÀmme harvoin riittÀÀ uskallusta.

Jenni Kokander on tunnettu nÀyttelijÀ, kolumnisti ja viihteen moniottelija. Jenni rakastaa punajuuria, mammutteja ja Kreetan saarta. Sukupuuttoon kuolleiden planeetta on hÀnen esikoiskirjansa.


Verteller: Jenni Kokander
Duurtijd: