(300)

Surdegsbedragaren

audioboek en e-book


Sju surdegar. Sju bagare. Sju möjliga bedragare ... och den som trodde att han hade saken som i en liten glasburk kommer att fÄ sig en riktigt kletig överraskning.

Kursledaren Andreas Àr trött pÄ att luras, men han Àr för skicklig pÄ det för att kunna lÄta bli. Dessutom har han hamnat i en sÄ stor knipa att han inte lÀngre har nÄgot val. En mÄndagskvÀll i februari trÀffar han dem för första gÄngen, de som ska bli de sista att rÄka ut för hans charm. En sista gÄng, sedan aldrig mer, lovar han sig sjÀlv nÀr han hÀlsar deltagarna vÀlkomna till kvÀllskursen i surdegsbröd och soppa.

Bland kursdeltagarna finns tonÄringen Linnea, vars förÀldrar inte ens kÀnner till hennes favoritfÀrg och den Àldre mannen, Didrik, vars fru har blivit feminist. Parvin vars hjÀrta har krossats och amerikanen Steven som desperat vill hitta sina svenska slÀktingar. Karl-Johan som har blivit Ànkeman och Lillemor som försöker rÀkna ut hur man ska leva sitt liv.

Det Andreas har tÀnkt ska bli en enkel sak visar sig bli mer komplicerat Àn han trott. NÄgon har visst rÄkat brÀnna ner GÀvle-bocken och nÄgon annan börjar baka vaniljhjÀrtan i smyg. Andreas sjÀlv fÄr den kommunalanstÀllda Vendela om halsen och tiden i Dalarna blir nÄgot annat Àn vad han tÀnkt sig. En dag landar dessutom ett brev pÄ hallmattan och Andreas förstÄr att nÄgon Àr honom pÄ spÄren. Andreas har inte rÄd att förlora, men klarar han av att vinna den hÀr gÄngen?


Verteller: Fredde Granberg
Duurtijd: