(0)

Talo kalliolla

e-book


Ilomaan tilaa hallitsee ylpeÀ Hasarin suku, jonka patriarkka Sippo Hasari voi vain seurata jÀlkikasvunsa edesottamuksia ja todeta oman ikÀÀntymisensÀ. Kaksospojista kiivaampi, Aaro, joutuu taposta kuritushuoneeseen. Selma-tytÀr taas tulee raskaaksi avioliiton ulkopuolella eikÀ haluaisi mennÀ naimisiin lapsen isÀn kanssa, jota ei rakasta. Aaron ja Selman veli PÀiviö joutuu kÀrsimÀÀn sisarustensa teoista, sillÀ hÀnen mielitiettynsÀ vanhemmat laskevat perheen synnit hÀnenkin viakseen. Ilomaan talo seisoo kaikista myrskyistÀ huolimatta mÀellÀÀn ja on valmis vastaanottamaan seuraavankin sukupolven.

Karjalaisen mielenmaiseman tulkkina tunnettu Viljo Kojo avaa teoksessa ikkunan 1930-luvun Suomeen yhden suvun vaiheiden kautta.

Viljo Kojo (1891 - 1966) oli tuottelias suomalainen kirjailija, toimittaja ja monipuolinen kuvataiteilija. HÀn syntyi Laatokan rannalla Kaukolassa ja kirjoittikin karjalaisaiheisia romaaneja. Niiden lisÀksi Kojo julkaisi boheemiromaaneja ja runoja, ja kuvataiteilijana hÀn kuului ekspressionistiseen Marraskuun ryhmÀÀn. LisÀksi Kojo työskenteli sanomalehtitoimittajana ja pilapiirtÀjÀnÀ.

Kojo sai valtion kirjallisuuspalkinnon kuudesti (1919 - 1957), Pro Finlandia -kunniamerkin (1948) ja Aleksis Kiven palkinnon (1949).