(0)

Tapre Hans

e-book


"Uden at overdrive tÞr jeg pÄstÄ at vi er landets mest snakkende, rÄbende, grÊdende, fnisende, grinende, spisende, lÞbende og hylende familie. Mens jeg stÄr her pÄ plÊnen foran huset og forsÞger at komme med en fornuftig indledning, kan jeg fÞle dem bag ryggen. NervÞse over den fem-minutters tavshedspligt jeg har pÄlagt dem, gÄr de rundt og mimer til hinanden, klÞr sig lidt, spiser syltetÞjsmadder, ser i spejle, og et par af dem hÊnger garanteret ud af vinduerne og vinker som gale, Thomas sandsynligvis med et flag i hÄnden."

16-Ärige Georg Karl Claussens familie er nÊsten for god til at vÊre sand. Han tager os med ind i villaen i Hellerup og prÊsenterer os for sit lykkelige liv og fÄr os til at spÞrge os selv, om man virkelig kan have det sÄ godt. Svaret er mÄske mere kompliceret, end man skulle tro.

Niels J.A. Schou (f. 1942) er en dansk forfatter, hvis litterÊre karriere spÊnder lige fra skuespil til ungdomsromaner. Schou er isÊr kendt for sine samfundskritiske romaner, hvor humoren samtidig er et af Shous foretrukne stiltrÊk. Schou fik sin romandebut i 1968 med vÊrket "Tapre Hans" og har efterfÞlgende udgivet mere end 20 vÊrker. Siden Ärtusindeskiftet har Schou primÊrt udgivet bÞrne- og ungdomsromaner startende med bogen "Fucking forelsket" (2003). Niels J.A. Schou har flere gange modtaget stÞtte fra Statens Kunstfond og modtog i 1995 EtatsrÄd Thomas MÞllers Legat.