(0)

TEMA: Valg (Hemmelighedernes Kammer #14)

audioboek


Skolelivet gÄr sin vante gang pÄ Hogwarts, og eleverne pÄ 2. Ärgang skal sÄ smÄt begynde at tage stilling til deres fremtid, for nu skal der vÊlges valgfag! Det viser sig at vÊre mere end almindeligt svÊrt, og oven i det hele mÄ trioen ogsÄ forholde sig til sagen om Hemmelighedernes Kammer, der stadig rumsterer.

For var Hagrid den, der for 50 Är siden Äbnede kammeret og slap et monster lÞs pÄ slottet? Og hvorfor er Romeo GÄdes dagbog pludselig vÊk fra Harrys sovesal? Trioen er for alvor pÄ dybt vand, for hvem skal de vÊlge at tro og mistro?

Harry og Ron gÞr deres bedste for at undgÄ aktivt at vÊlge noget som helst, men da Hermione pludselig bliver offer for den mystiske angriber, tvinges drengene til at trÊde i karakter, og de vÊlger at tage en tur ned til Hagrids hytte - og det samme gÞr i Þvrigt bÄde Dumbledore, Ministeren for Magi og Lucius Malfoy!

Hele kapitlet er sÄledes gennemsyret af valg, der skal trÊffes, og derfor lÊser vi kapitlet under netop dét tema. Vi kommer omkring fÞlgende spÞrgsmÄl:

- Hvordan hÄndterer eleverne valget af valgfag forskelligt?

- Hvorfor vĂŠlger Ginny at stjĂŠle Romeo GĂ„des dagbog tilbage?

- Hvordan er Lucius Malfoys tiltaleformer afslÞrende for hans syn pÄ bÄde sig selv, Dumbledore, Cornelius Fudge og Hagrid?

Lyt med, og bliv klogere pÄ de mange valg, ikke-valg og fravalg i kapitlet!

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.