(101)

Tiedostavan siemailun taito

audioboek en e-book


Lomamatkan alkua juhlistetaan kuohuviinillÀ lentokentÀn baarissa. Urheilutapahtumissa, konserteissa ja junan ravintolavaunussa kuuluu ottaa lasillinen. Alkoholia on kaikkialla, mutta kuinka siemailun arkipÀivÀistyminen vaikuttaa meihin?

Toimittaja Ani KellomÀen Tiedostavan siemailun taito nÀyttÀÀ arjen, jossa viinilasillista ei tarvitse selitellÀ, mutta kakunpalaa pitÀÀ. Kirja pohtii, miksi pullolla muistetaan pÀivÀkodin henkilökuntaa ja miksi tavallinen arki on nykyÀÀn alkoholin terÀstÀmÀÀ juhlaa.

Tiedostavan siemailun taito on puheenvuoro tiedostavamman alkoholinkÀytön puolesta. Kirja tarjoaa vÀlineitÀ oman alkoholinkÀytön tarkasteluun, lopettamiseen tai vÀhentÀmiseen sekÀ konkreettisia vinkkejÀ sosiaalisiin alkoholittomiin tilanteisiin. Alkoholi voi olla lÀsnÀ onnellisissa ja nautinnollisissa hetkissÀ, mutta onnen ja nautinnon aiheuttajaksi siitÀ ei ole.

Suurkuluttajien varjoon jÀÀ valtava mÀÀrÀ suomalaisia, jotka kÀyttÀvÀt alkoholia joskus reilustikin, mutta joille alkoholi ei ole vielÀ nÀyttÀnyt rumimpia kasvojaan. KellomÀki kartoittaa tÀtÀ alkoholinkÀytön katvealuetta haastattelujen, tutkimusten, median ja arjen havaintojen avulla. SyyllistÀmÀtön kirja kannustaa kysymÀÀn, missÀ menevÀt omat rajat, onko kaikki kunnossa vai voisiko omia juomistapojaan tiedostaa paremmin?


Verteller: Anu Vilhunen

Duurtijd: