Suomen radiotiedustelun alkuunpanijan ja kehittäjän eversti Reino Hallamaan koko tarina.
Reino Hallamaa sai nuorena luutnanttina tehtäväkseen luoda Suomen radiotiedustelu. Hän kiersi ennen sotia ympäri Eurooppaa hankkimassa tietoa ja kalustoa sekä rakensi ehkä maailman parhaan radiotiedusteluorganisaation. Talvisodan 1939-1940 rankoissa mottitaisteluissa Laatokan Karjalassa majuri Hallamaan radiotiedustelu antoi Suomelle voiton avaimet. Raatteen tiellä suomalaiset tiesivät vihollisen hyökkäystavoitteet, ammustilanteen ja apujoukkojen tarpeen. Seurauksena oli ukrainalaisen Sinisen divisioonan tuho.
Jatkosodan hyökkäysvaiheessa 1941 suomalaisten sodanjohdolla oli radiotiedustelun ansiosta ajoittain paremmat tiedot puna-armeijan liikkeistä kuin omien joukkojensa sijainnista. Suomen armeija valtasi takaisin Karjalankannaksen ja eteni syvälle Itä-Karjalaan.
Myös saksalaiset hyötyivät Suomen radiotiedustelusta. Vuoden 1941 syksyllä puna-armeija houkutteli Syvärille etenevän saksalaisen panssarikiilan ansaan. Radioyhteydet olivat poikki ja saksalaiset eivät tienneet panssareidensa sijaintia. Suomen radiotiedustelu ilmoitti tiedon ja panssarikiila pelastui. Hallamaalle myönnettiin Rautaristi.
Vuoden 1942 syyskuussa Suomen radiotiedustelu välitti saksalaisille tiedon liittoutuneiden suursaattueesta PQ 18 Arkangeliin. Saksalaiset upottivat 13 rahtilaivaa, joiden lastina oli panssarivaunuja, lenkokoneita, muita aseita ja polttoainetta. Tämän seurauksena Adolf Hitler lupasi kaikkea mahdollista materiaaliapua Suomen radiotiedustelulle.
Sotien jälkeen Reino Hallamaa oli mukana legendaarisessa Stella Polaris -operaatiossa, jolla evakuoitiin Suomen radiotiedustelumateriaalia ja kalustoa Ruotsiin. Tämän seurauksena Hallamaa joutui pakenemaan punaista Valpoa ja Neuvostoliiton tiedustelupalvelua Ranskan kautta Espanjaan.
Kirjailija Robert Brantberg tunnetaan parhaiten Gustaf Mannerheimia käsittelevistä kirjoistaan. Hän on lisäksi kirjoittanut toistakymmentä elämäkertaa sekä lähes sata pienoiselämäkertaa sotakenraaleista, upseereista ja sotilaista.