(0)

Tio dagars underverk

audioboek en e-book


Ett ny utmaning för detektiven Ellery Queen!

Motvilligt accepterar Ellery Queen att följa med en vĂ€n till hans barndomshem. Men nĂ€r vĂ€nnen plötsligt dyker upp vid hans dörr för att hĂ€mta honom befinner han sig i ett skrĂ€mmande tillstĂ„nd – tĂ€ckt av blod och utan minnen frĂ„n de senaste veckorna. Direkt förstĂ„r Ellery att nĂ„got fruktansvĂ€rt har intrĂ€ffat, men det Ă€r inte förrĂ€n han nĂ„r det isolerade barndomshemmet som sanningen börjar avtĂ€ckas.

Det visar sig snart att slĂ€kten bĂ€r pĂ„ hemligheter som nu hotar att komma i ljuset. SpĂ€nningarna stiger snabbt, och allt kulminerar i en tragedi nĂ€r en person hittas mördad. Mellan raderna av bedrĂ€geri och utpressning försöker Ellery lösa mysteriet, bara för att upptĂ€cka att ingenting Ă€r som det verkar vara 


Ellery Queen Ă€r en pseudonym för den amerikanska författarduon Frederic Dannay (1905–1982) och Manfred Bennington Lee (1905–1971). Tillsammans skrev de över hundra verk, varav de flesta har deras berömda detektivfigur Ellery Queen i huvudrollen. Deras böcker har inspirerat otaliga film- och tv-adaptioner, och med över hundra miljoner sĂ„lda exemplar vĂ€rlden över, har de etablerat sig som ikoner inom detektivlitteraturen.


Verteller: Peter Melin
Duurtijd: