(2)

Tomhetens triumf

audioboek en e-book


Den förÀldralösa pojken Tjurka föds 1959. Sina första Är i livet spenderar han med sina farförÀldrar högt upp i bergen i byn Murkmeli, isolerad frÄn omvÀrlden. En dag dyker det upp en man i byn, han framtrÀder ur dimman som ett spöke och Tjurkas liv tar en drastisk vÀndning. Mannen, en rysk KGB-överste, adopterar Tjurka och för honom till Moskva och senare Berlin för att uppfostra pojken till en avbild av sig sjÀlv. Tjurka vÀxer upp vilsen och ifrÄgasÀttande, stÀndigt flyttande, tills han till sist finner sig i USA. Illusionen om drömtillvaron i möjligheternas land gÄr i tusen bitar och Tjurka finner sig i en farlig och tvivelaktig tillvaro till sina sista dagar ...

"Tomhetens triumf" Àr den förÀldralösa pojken Tjurkas halsbrytande memoarer, vilka han skriver medan han vÀntar i limbo pÄ helvetet. Den tryckta utgÄvan av boken Àr utgiven pÄ förlaget Ekström & Garay.

Reidar Jönsson (1944-) Àr en svensk regissör, dramatiker och författare. Han debuterade som författare 1969 med boken "Endast för vita", och efter att ha publicerat ytterligare tre framgÄngsrika böcker var han erkÀnt etablerad som författare och dramatiker. 1983 fick Reidar sitt internationella genombrott med boken "Mitt liv som hund" som filmatiserades 1985.


Verteller: Sebastian Karlsson
Duurtijd: