(1)

Tulossa huomenna: Miten megatrendit muokkaavat tulevaisuuttamme

e-book


SelkeÀ opas maailman ja tulevaisuuden suunnasta.

Miten ja missÀ asumme tulevaisuudessa? Miten teemme työtÀ? MitÀ syömme tulevaisuudessa? Mihin sairastumme ja mihin kuolemme? Kuinka liikumme paikasta toiseen? RiittÀvÀtkö resurssit, kun kulutus kasvaa? MikÀ uhkaa turvallisuuttamme tulevaisuudessa? Miten ilmastonmuutos vaikuttaa elÀmÀÀmme?

Muiden muassa nÀitÀ kysymyksiÀ pohditaan Tulossa huomenna -teoksessa, joka on tulevaisuudentutkija Elina Hiltusen yhdestoista kirja. Se kÀsittelee suuria globaaleja tulevaisuuden kysymyksiÀ ja sitÀ, miten ihmiskuntamme voi selvitÀ erilaisista suurista haasteista, joita on tulossa. AvainkysymyksiÀ ovat esimerkiksi ilmastonmuutos, luonnonvarojen riittÀvyys, eriarvoistumisen torjuminen, digitalisaation vyöry, tekoÀlyn ja robotiikan tuleminen työelÀmÀÀn ja ruoan riittÀvyys maapallon kasvavalle vÀestölle.

Elina Hiltunen on futuristi, yrittÀjÀ, tietokirjailija ja aktiivinen puhuja ja kouluttaja, jonka asiantuntemusalueina ovat erityisesti tulevaisuuden trendit, teknologia ja heikot signaalit. Hiltunen on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. HÀn onerikoistunut tulevaisuuden ennakointiin, trendeihin ja heikkoihin signaaleihin, joiden parissa hÀn on tehnyt työtÀ vuodesta 1998 alkaen. Hiltunen on kirjoittanut kirjat MitÀ tulevaisuuden asiakas haluaa (Docendo 2017) Matkaopas tulevaisuuteen (Talentum 2012), TeknoelÀmÀÀ 2035, Miten teknologia muuttaa tulevaisuuttamme (Talentum 2014, yhdessÀ Kari Hiltusen kanssa). HÀn on kirjoittanut myös lasten ohjelmointioppaita ja kirjoja amigurumien tekemisestÀ.