(0)

Tur

e-book


Efter 61 dagar till sjöss glider ett fartyg sakta in mot Oceanens PĂ€rla. Den tropiska ön har ett gott rykte om sig. Sockerodlingarna hĂ„ller högsta kvalitet och invĂ„narna tar sitt levebröd pĂ„ största allvar. Men för kaptenens del Ă€r det framförallt en invĂ„nare som mĂ„ste krusas: herr Jacobus. Namnet pĂ„ den aktade affĂ€rsmannen har varit stĂ€ndigt nĂ€rvarande i kaptenens huvud. Kommer han lyckas sluta de avtal som rederiet behöver? NĂ€r herr Jacobus överraskar med att genast dyka upp pĂ„ det anlagda fartyget, kommer snart en kĂ€nsla av att nĂ„got inte stĂ€mmer. Är Jacobus verkligen den store köpman som kaptenen vĂ€ntat sig?

Tur Àr en spÀnnande berÀttelse om godtrogenhet, familjefejder och tveksamma affÀrer, kryddad med ett mÄtt hopplös förÀlskelse.

Joseph Conrad (1857-1924) var en polsk-brittisk författare född i nuvarande Ukraina. Han flyttade sÄ smÄningom till Storbritannien dÀr han levde fram till sin död. Conrad Àr ansedd som en av den engelsksprÄkiga skönlitteraturens allra frÀmsta författare och har bl.a. skrivit den vÀlkÀnda boken Mörkrets hjÀrta.