(600)

Tyhjiin juotu

audioboek en e-book


MitÀ perheessÀ ja parisuhteessa tapahtuu, kun korkki aukeaa ja putki kestÀÀ kellon ympÀri kaksi viikkoa putkeen - kun ote tavallisesta elÀmÀstÀ alkaa kaikesta yrittÀmisestÀ huolimatta lipsua ja matkataan kohti katastrofia.

”Olen 44-vuotias kuuden lapsen Ă€iti ja haluan kertoa meidĂ€n tarinamme. Millaista elĂ€mĂ€ on, kun puolison addiktio vie molemmilta yli kymmenvuotisen uran jĂ€lkeen työpaikan, kun ajetaan yksivuotias lapsi takapenkillĂ€ kahden promillen humalassa - kun rakastetaan niin, ettei kukaan ympĂ€rillĂ€ sitĂ€ tajua.”

Innon ja Suplan jÀrjestÀmÀn kirjoituskilpailun finaaliin yltÀnyt Tyhjiin juotu on rehellinen ja riipaiseva kuvaus alkoholismin vaikutuksesta parisuhteeseen ja perhe-elÀmÀÀn - ensitapaamisesta kahteen eri Minnesota-hoitojaksoon kaikkine rattijuopumuksineen, pidÀtyksineen ja suurine tunteineen.

Kati Kuuselalle (s. 1977) kirjoittaminen on terapiaa. HÀn alkoi kirjoittaa paranemispÀivÀkirjaa anoreksian kanssa taistellessaan. Sairaalan porttien avauduttua hÀn istui tuntikausia meren rannalla kertomassa pÀivÀkirjalle tuntojaan ja tutki Hietaniemen hautausmaan hautakivistÀ muistiin kirjoittamiensa suomalaisten elÀmÀnkiemuroita. Kuusela pÀÀtti, ettÀ vielÀ joskus hÀn kertoo kaikille, millaisen reissun hÀn teki anoreksian maailmasta takaisin. Se teos on yhÀ kesken. Nyt tyhjiin juotuna, perhekuntoutuskeskuksessa elÀmÀnsÀ suurinta rakkautta paossa ollessaan Kuusela miettii, ettÀ ehkÀ hÀnen seuraava teoksensa onkin kaikki hÀnen kokemansa runomittaan runnotut tunteet.


Verteller: Katariina Airas
Duurtijd: