(0)

Uddannelse og fritid i Sovjetunionen

e-book


"Interesserer russerne sig ikke sÄ meget for skolen som vi f.eks. gÞr? Den tanke kan man let fÄ, nÄr man ser en skole som den i Krasnodår.

Det er dog nok en lidt uretfÊrdig tanke. For pÄ mange mÄder bliver der i Sovjetunionen gjort meget ud af bÞrns og unges muligheder. Det kan man se pÄ de mange nye bÞrnehaver, pionerpaladser og fagcentre som er bygget i de seneste Är."

Hvordan sĂ„ uddannelsessystemet ud i Sovjetunionen i 1970’erne? Sven Skovmands bog fra 1979 fortĂŠller en lang rĂŠkke historier fra skoler, bĂžrnehaver og universiteter i Sovjetunionen og beskriver, hvordan det var at gĂ„ i skole der. Bogen fortĂŠller ogsĂ„ om de forskellige fritidsaktiviteter og kulturelle tilbud, der var tilgĂŠngelige for de sovjetiske borgere.

Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlĂŠgger og politiker. Han var i mange Ă„r aktiv i Det Radikale Venstre og reprĂŠsenterede endvidere FolkebevĂŠgelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang rĂŠkke bĂžger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.